Nii oli näiteks ühe eaka patsiendi pangaarvelt keegi pärast vanuri pensionipäeva võtnud sularahaautomaadist välja kokku 16 200 krooni. Rahavargus ilmnes alles pärast vanuri surma, kui tütar hakkas huvi tundma ema arveldusarve vastu ning selgus, et arve oli ema haiglas oleku ajal tühjaks tehtud, vahendavad ERR Uudised.

Tütar, kes kahtlustas haigla töötajaid, tegi avalduse politseile, kuid ligemale aasta kestnud uurimine ei suutnud varast tuvastada. Vaneminspektor Brigita Pakosta pani aga kriminaalmenetluse lõpetamise määrusesse kirja lause, mis ilmestab eriti eredalt haigla olukorda.

"Ei olnud võimalik tuvastada töötajate graafikut, ei olnud võimalik tuvastada töötajate nimesid, et neid üle kuulata, ja ei olnud võimalik ka tuvastada seda, et minu ema rahakott ja mingid väärtused üldse seal oleks olnud, sest selle kohta ei peeta mingitki arvestust," vahendas tütar määrust.

Kuigi valdavalt puudutavad "Pealtnägijaga" ühendust võtnud inimeste pretensioonid haigla personali suhtumist patsientidesse, kes on jäetud ilma vajaliku hoolitsuse ja ravita, siis on olemas ka näiteid väljapressimisest.