"Kiidame aasta lõpus Tallinna linnapea kohusetäitjat Taavi Aasa, kes on Pealtnägija ühe lõppeva aasta südameasja ehk taksomaffia tõsiselt kätte võtnud. "Pealtnägija" teab, et Aas rääkis pehmeks legendaarse kapo endise juhi ja siseministri Jüri Pihli, kes pärast lennundusärist lahkumist nautis viimasel ajal eripensionäri mõnusat elu," kirjutas ETV "Pealtnägija" Facebookis.

Pihl tuleb saatetegijate sõnul uuest aastast Aasa nõunikuks, kelle ülesanne on ainult ja ainult võitlus taksomaffiaga. "Tõsi, Pihl ei asu linnavalitsusse tööle, vaid on abiks töövõtulepingu alusel, mis kehtib ainult pool aastat."

Jüri Pihl ütles Delfile, et esialgu pole temal selle kohta midagi rääkida ja soovitas tema võimaliku palkamise kohta küsida Taavi Aasalt.

Siiski kinnitas ta, et arutelu selle üle, kas ja kuidas ta saaks aidata Tallinna taksonduse korrale ja seadusele allutamise juures, on kestnud mitu kuud. Juttu on olnud võimalikust pooleaastasest lepingust, kuid küsimusele, kas leping selles osas on sõlmitud või mitte, Pihl ei vastanud. Ka ei tahtnud ta mingil juhul veel täpsustada, milles tema tegevus konkreetsemalt seisnema hakkaks.

Abilinnapead linnapea ülesannetes Taavi Aasa Delfil telefonitsi tabada ei õnnestunud.