Vihje presidendilossis toimunu kohta sai Kärmas umbes kaks nädalat tagasi ja fotod hakkasid eri autoritelt tilkuma nädal tagasi. “Informeerisin kohe Kadriorgu ja sisejuurdlust oleks võinud juba siis alustada,” selgitas Kärmas Eesti Päevalehele. Loo autori sõnul ei viidanud noorte käitumises miski poliitilisele tellimusele.

“Kaamera ees esinenud “Roberti” tundsid kuuldavasti ekraanilt ära mõned juhtumiga seotud inimesed, sh teavad tema isikut presidendi lapselapsed. Anonüümsust palus ta ainult liigse tähelepanu vältimiseks. Minu teada pole tal seni teistega konflikte tekkinud.”

Kärmase väitel suhtles ta eelnevalt paljude kohalviibinutega, kuid kodanikujulgust näitas neist üles vaid üks. “Minu jaoks on tähtis toimunu fakt, mitte see, mitu sammu keegi kuhugi astus.”

ETV juht Ainar Ruussaar hindas “Pealtnägija” saatelõiku kui adekvaatset juhtunu käsitlust, kus olid ära toodud mõlema poole seisukohad ning piisav fotomaterjal sündmuste tõestamiseks. “Ajakirjanik peab esitama narkootikume ja alkoholi puudutavaid küsimusi. Kas see oleks Pärnu saunapõlengu puhul kuidagi imelik tundunud?”

Samal seisukohal on pressinõukogu esimees Tarmu Tammerk, kes senises meediakajastuses erilisi probleeme ei näe. “Loo ainsaks nõrkuseks on anonüümse allika jutt, sest mis seal tegelikult toimus, me ju ei tea,” lisas Tammerk. “Samuti on vastuseta küsimus, miks pidudest väidetavalt osa võtnud nooruk anonüümselt meediasse läks.”