Kui üürnik Relika Roostalu, kes ei nõustu noorele perele nende majaosa vabastamast, üritab end näidata ohvrina, siis kohtumaterjalid näitavad, et naine luiskab, selgus tänasest ETV saatest „Pealtnägija“.

Kuigi Roostalu ja objekti endise omaniku vaheline kohtuvaidlus on kestnud juba aasta, siis ei ole naine ühelgi neljast korrast kohtusse kohale ilmunud ja toonud vabanduseks näiteks vajaduse hoolitseda haige lapse eest või reisi välismaale.

1 Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter rääkis loo, kuidas ta protsessi üürnikuga, kes keeldus tema pinnalt kuus aastat välja kolimast ja maksis üüri ühe krooni kuus. Tema sõnul on selliseid üürnikke aga rohkem.

Saates sõna saanud juuraspetsid olid ühiselt seisukohal, et peamine probleem, kuidas üürnik saab niimoodi omanikku terroriseerida on see, et kohtumenetlus on väga pikk protsess, mis võib võtta aega aastaid.

Vaher juhtis tähelepanu aga ka sellele, et kohtuskäimise kulud on väga suured. „5000 euro pärast ei ole mõtet kohtusse minna, see on liiga kulukas,“ tõi ta näite.