ETV saate „Pealtnägija“ loos figureerivad rikkad investorid Venemaalt, kurikuulus vandeadvokaat Eestist, Narva allilmaliider, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) häältemagnet Sergei Missenjov, Edgar Savisaare Venemaa sõber Vladimir Jakunin, äri elamislubadega, korruptsioon, riisumine, rahapesu, kaitsepolitsei, prokuratuur ja kõige lõpuks ära varastatud miljon eurot.

Peterburi ärimees Artjom Ahmetšin, kelle firma projekteerib ja ehitab Venemaal ventilatsioonist tunneliteni, on Eesti partnerite pärast püha viha täis. Ta väidab, et neil oli hea investeerimisplaan. Soovitajate kaudu leiti Narva ärimees Sergei Missenjov ja advokaat Oleg Nišajev.
2010. aastal loodi ühisfirma EKO Engineering.

Oma Eesti kontori tegevust jälginud investoritele tundus, et esialgu kõik sujub suurepäraselt. Umbes aasta pärast aga läks miski viltu ja ka kohtumist välditi. Peterburi venelased avastasid, et firmast oli välja kanditud nii masinapark kui ka raha.

Prokuratuurile esitatud dokumentide järgi registreeriti autod ümber Missenjovi teiste firmade arvele. EKO Engineeringu pangaarveid uuriti ja leiti, et advokaat oli kantinud 120 000 eurot oma firma arvele, lisaks võtnud välja ka sularaha.

Advokaat Nišajev teatas Pealtnägijale, et ta pole kantinud firmast välja mingit raha ega autosid. Ühtlasi väitis ta, et Peterburi ärimeeste raha on pärit Vladimir Jakuninilt ja välja kanditud Venemaa raudteest.

Ahmetšini sõnul ütles Nišajev neile, et kohtusse pole mõtet pöörduda, sest advokaadid ja kogu kohtusüsteem on "omasid poisse" täis. Ärimehed leidsid omale Eestist uued abilised ja pöördusid prokuratuuri. Nende jaoks ei ole põhiline kaotatud vara, vaid fakt, et Eestis on võimalik selline vara kantimine, aga riik ei tee midagi, kuigi dokumendid on olemas ja vara kantimise ajal esitati juba ka avaldus asja uurimiseks.

Allar Lehtlaan Ida prefektuurist kinnitas, et selles asjas on tehtud mitmeid menetlustoiminguid. Ta möönis, et mitte võib-olla nii kiiresti kui võinuks, kuid kindlasti ei ole tema sõnul asjaga venitatud. Süüasja prokurör on vahetunud kaks korda. Prokuratuur lükkab vastutuse politseile, politsei ütleb, et nad upuvad lihtsalt töökoormusesse ning mingit kokkumängu pole mõtet kahtlustada.

Vene ärimehed on valmis võitlema edasi. Nad pöördusid ka advokatuuri aukohtusse, kuid asi lõppes sellega, et Nišajev lahkus ise kutseühingust ja tegutseb edasi tavalise juristina.