Umbes 3300 elanikuga Antsla vallal on kuus ametlikku eestkostetavat, kuid kõige suuremas kimbatuses ollakse 21-aastase Egoniga, vahendab ERRi uudisteportaal "Pealtnägijat".

Politseikapten Kert Kotkas sattus temaga tegelema juba esimestest juhtumitest alates ja tänaseks on Lõuna prefektuuris ametlikult registreeritud Egoniga seotud episoode juba üle 480.

Arvuliselt kõige enam on valeväljakutseid politseile ja päästeametile - ainuüksi tema viimaselt telefonilt tuli häirekeskusesse ligi 300 kõnet.

Lisaks kõnedele on Egoni suhtes algatatud umbes 30 väärteoasja, aga enamik neist lõpuks lõpetati, sealhulgas valeväljakutsete juhtum, sest noormees vabastatakse diagnoosi tõttu karistusest.

Teadaolevalt on hetkel siiski Egoni suhtes kaks kriminaalasja – seoses mullu Viljandi loomade varjupaigale tehtud pommiähvarduse ja internetikelmusega.

Kõik taandub aga süütuse presumptsioonile - sellised inimesed võivad olla tiksuvad kellapommid, aga tuleb oodata esimest ränka tegu.

Ka Antsla taotles Egoni määramist ööpäevaringse järelevalvega asutusse, aga kohus lükkas selle tagasi, sest noormees ei kujutavat otsest ohtu. Ka sotsiaalkindlustusamet rõhutab, et ühiskonnale on kokkuvõttes kasulikum sellised isikud integreerida.