Ragn-Sells ja Rainer Pesti hoidsid lugu seni vaka all, et politsei saaks uurimisega tegeleda ja tõendeid koguda. Täna tõi identiteedivarguse juhtumi avalikkuse ette ETV saade „Pealtnägija“.

Põhiline kahtlusalune on 33-aastane IT-mees, kes on maniakaalselt armunud Pesti elukaaslasesse.

Pestid pöördusid politseisse, kui maniakaalne armastaja tungis nende koduõuele. Rainer Pesti sõnul oli see hetk, kui ta hakkas kartma oma pere elu ja turvalisuse pärast.

Tööandja lõpetas IT-mehega töölepingu, kuid mees ründas naist edasi SMSidega, e-kirjadega ja passis öösiti Pestide maja ees. Kuna mees füüsiliselt kellelegi viga teinud pole, ei ole uurimisorganid meest kahtlustatavaks tunnistanud.

Pressile ja koostööpartneritele Ragn-Sellsi rekvisiitidega Pesti aadressilt saadetud libakirjade kohta ütles uurija, et nendes puudub kuritöö koosseis.

Täna menetleb kaebust riigiprokuratuur. Riigiprokurör Jaan Naaber ütles, et seni on leitud, et füüsilist iskut rünnatud ei ole ja juriidilist isikut seadus antud hetkel ei kaitse.

Pesti ise kardab, et kui politsei ei tee täna avalikkuse silmis näidispoomist, muutub selline identiteedivargus laialdaseks.

Pikemalt vahendavad juhtunud ERR uudised.