Tiitli pidulikul üleandmisel osalesid ka talvepealinna Otepää ning kevadpealinna Türi esindajad. Tiitli üleandmisele järgnes suur pidu linnuse hoovil.

Narvale antud sügispealinna tiitel kehtib astronoomilise sügise algusest (23. septembrist) kuni astronoomilise talve alguseni (21. detsembrini).

Sügispealinnaks olekut väärikalt tähistamaks toimub sügisel Narvas palju spordi-, kultuuri- ja meelelahutuslikke üritusi, sh festival „Noored Euroopa kultuuris“, Paul Keresele pühendatud rahvusvaheline noorte maleturniir ja Sügispealinna galakontsert, kus osalevad ansambel Apelsin, Jurmala laulukonkursi laureaat Uku Suviste, Tatjana Mihhailova, Koit Toome ja Gerli Padar, ujumis-, aeroobika-, laskespordi- ja korvpallivõistlused jpm.

Palju huvitavat on pakkuda ka ajaloo- ja kultuurihuvilistele - erinevad näitused, laadad, kontserdid ning populaarseks saanud rahvusvaheline ajaloofestival „Narva lahing“.

Narva sai sügispealinna tiitli juba neljandat korda. Esimest korda kandis Narva linn sügispealinna tiitlit 1999. aastal ning on seda tiitlit kandnud 2009. aastast järjepidevalt.