“Avatav Tiigiveski jalutusplats koerapidajatele on esimene spetsiaalne koertepark, mis on 1,75 cm kõrguse piirdeaiaga ümbritsetud ja varustatud kõige muu vajalikuga, nagu vastavad prügikastid, valgustus, istepingid ning vahendid koerte treenimiseks,” ütles Raepressile abilinnapea Jüri Ratas.

Jalutusplatsil on eraldi aiad suurematele ja väiksematele koertele.

Helsingis on rohkem kui 300 spetsiaalset koete jalutusparki.

Arvestades linnakodanike ettepanekutega ja koostöös linnaosvalitsustega rajab linn käesoleval aastal kokku kaheksa koerte jalutusparki ja neli ujumiskohta.

Käesoleva nädala lõpus avatakse koerte jalutusplats Mustamäel Ehitajate tee ja Sõpruse puiesteega piirneval alal.

Koostöös linnaosadega on plaanis rajatakse vastavad platsid veel. Põhja -Tallinnas Ehte tn 14 kuni Ehte tn 36 tagusele maa-alale ning Nõmmele Pärnu mnt 327 ja raudtee vahelisele alale.

Lasnamäel on kavas rajada lemmikloomade jalutusplats Narva mnt , Vana-Kuuli tn ja Smuuli tn vaheline alale, Haaberstis Akadeemia tee pikenduse, Järveotsa tee ja Astangu tee vahelisele haljasale, Kristiinesse Dunteni parki Nõmme tee ääres ning Piritale Lükati tee 8, Pirita jõe ääresele alale.

Koerte ujumiskohad tulevad Russalka juurde, Pirita poole jäävale rannaribale, Põhja-Tallinnas Sepa tn lõpus olevale rannaribale, Haaberstis Stroomi ranna Rocca al Mare poole jäävale rannapikendusele ja Merivälja muulist Viimsi poole jäävale rannaäärele.

Leidmaks optimaalseid kohti linnaosadesse koerte jalutusparkide rajamiseks korraldas kommunaalamet küsitluse “Kuhu rajada koertepark?”. Inimesi, kes oma arvamust avaldasid oli ligi 300.

Eelmisel aastal läbiviidud linnaelanike rahuoluuuring näitas, et väga paljud tallinlased ei ole rahul lemmikloomade pidamise kultuuriga Tallinnas ja tõi ühe olulisema põhjusena välja koerte jalutusparkide puudumise.