Tallinna 13 kooli 6.-9. klassi õpilased valmistasid igale lasteaiale lindude söögimaja, et lindudel oleks ka väga lumerohkel talvel võimalus leida süüa. Lisaks on ettevõtmise juures oluline ka, et õpilased said proovida puidust meisterdamist ning söögimajad pakuvad palju rõõmu ja uusi teadmisi lasteaiaõpilastele - lasteaialapsed saavad iga päev jälgida lindude söömisharjumusi ning õppida tundma erinevaid linnas elavaid linnuliike, teatas Puuinfo.

Söögimajad on tehtud puidust, sest see on keskkonnasõbralik ning taastuv looduslik materjal. „Soovime, et selliseid projekte oleks rohkemgi, sest läbi selliste ettevõtmiste saab teha head nii keskkonnale, kui ka pakkuda noortele võimalust proovida kätt puutöö vallas,“ sõnas Puuinfo projektijuht Märt Riistop.

Lindude söögimajade valmistamisel võeti eeskujuks harrastusornitoloog Peep Veedla antud näidissöögimaja. Veedla sõnul on tavaliselt just veebruarikuus kõige külmemad ja lumerohkeimad ilmad, mistõttu on lindudel raske toitu leida. „Üks söögimaja ei mahuta küll palju toitu, aga linnas on maju tihedalt ning kui iga kolmanda või neljanda maja hoovis on nii öelda lindude restoran, siis saavad kõik linnud ka söönuks,“ rääkis Veedla.

Lindude söögimajad valmisid Eesti Tööõpetajate Seltsi ja Lehola Keskkonnahariduskeskuse ühisprojekti raames. Puitmaterjaliga toetas Puuinfo ja linnutoiduga varustas Tallinna Keskkonnaamet.