Linnavalitsuse, politseiprefektuuri ja kaitseliidu esindajad kirjutavad asjakohasele koostööprotokollile alla kolmapäeval, teatas ETAle Raepress.

Kaitseliidu Saaremaa malev korraldab noortelaagrid 160 pealinna noorukile. Tehumardi õppekeskusse majutatavate kasvandike tööks saab rannaala ja avalike puhkerajoonide koristamine. Ette on nähtud neli viiepäevast vahetust 13-17aastastele noortele.

Saaremaa malev tagab laagris osalejate vaba aja sisustamise ja tööhõive, korraldab laagris toitlustamise, majutamise ja transpordi ning töömalevas osalejate töö tasustamise.

Tallinna linn finantseerib töömaleva läbiviimist ligi 180.000 krooniga ning tagab meedia vahendusel teabe levitamise.

Talllinna politsei selgitab välja riskilapsed ja teeb neile ettepaneku laagris osalemiseks ning osaleb ka laagrites vaba aja tegevuse korraldamisel.

Tallinna noorsoopolitsei juhtivinspektor Ly Kallas ütles ETAle, et prefektuur koostas nimekirja 160st probleemsest lapsest, kes on kas halduskorras karistatud või kelle suhtes on koguni kriminaalasi algatatud või vanuse tõttu selle algatamisest loobutud.

“Laagris osalejad valisid välja politseiosakondade noorsoopolitseinikud koos sotsiaaltöötajatega,” ütles Kallas. “Valiti välja lapsed, keda annab veel suunata, päris paadunuid nimekirja ei lisatud.”.