Raivo murdis enda jala veel eelmise aastanumbri sees ja siirdus seejärel arstitõenditega varustatult linnavalitsuse teenindussaali, et sealt endale ajutine invakaart nõuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Sealt öeldi, et kahjuks pole neil võimalik invakaarti välja anda, kuna vastavad blanketid olevat otsas,” sõnas Raivo. “Öeldi, et umbes 10. jaanuari paiku peaksid uued saabuma ja paluti siis tagasi tulla.”

Miks aga linnal invakaartid otsas on ja mida inimene sel juhul tegema peaks, seda ei õnnestunudki Eesti Päevalehel sel nädalal teada saada.

Raepress edastsas vaid transpordiameti vastuse: “Kohalikud omavalitsused on parkimiskaarte väljastanud alates parkimiskaartide loomisest 2001. aastast. Lisaks trükkimisele on EPIFond [puuetega inimeste fond — toim.] pidanud arvestust kohalikele omavalitsustele parkimiskaartide väljastamise üle. Seega on EPIFondil olemas vajalikud kogemused, parkimiskaartidega tegelev kohalike omavalitsuste koostöövõrgustik ja väljakujunenud hea praktika kohalikele omavalitsustele parkimiskaartide väljaandmise korraldamiseks.

Lisaks teatas Raepress, et kui puudega isik esitab arsti poolt väljastatud teatise parkimiskaardi saamiseks, siis sekke kaardi menetlusaeg on 30 päeva.