Lõuna-Eesti häältega riigikokku pääsenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Ivari Padar kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Tallinnas, kirjutab Postimees.

Sotsiaaldemokraatidel ja Rahvaliidul on Tallinnas ühine nimekiri ning tundub ebaloogiline, et keskkonnaministrist Rahvaliidu esimees Villu Reiljan samuti Tallinnas üles.

Rahvaliidu aseesimees Mario Sootna pidas tõenäoliseks, et nende erakonna ministrid valimisvõitlusesse astuvad, kuid kindlaid otsuseid veel pole. “Pink on üsna lühike ning uusi nägusid pole väga palju võtta.”

Reformierakonna häältetoojateks saavad peasekretär Kristen Michali sõnul tõenäoliselt ministrid Urmas Paet, Rein Lang, Jaak Jõerüüt ja Paul-Eerik Rummo. Samuti Kristiina Ojuland, Maret Maripuu, Keit Pentus ja Triinu Rajasalu. Peaminister Andrus Ansip Tallinnas häälekorjajaks ei hakka, väidab ajaleht.

Keskerakonnast hakkab Tallinnas hääli korjama erakonna esimees, majandusminister Edgar Savisaar.

Isamaaliidu esimees Tõnis Lukas kandideerib arvatavasti teises Eesti tõmbenumbris, Tartus. Pealinna häältetoojaks oleks isamaaliitlastel näiteks Mart Laar, Andres Herkel ja Mart Nutt.

Res Publica esimees Taavi Veskimägi teatas Delfile, et ta ei kandideeri Tallinnas, vaid Raplas, kelle valijate huve ta on esindanud juba kolmedel valimistel alates 1999. aastast.

“Raplamaal sündinu ja kasvanuna tahan aidata kaasa kodukandi arengule. See, et töötan juba aastaid Tallinnas, ei tähenda, et peaksin oma juured unustama. Pealegi on Res Publica esindatus Tallinnas niigi tugev. Eesotsas linnapea Tõnis Paltsu ja tema meeskonnaga on Res Publical pealinnas aukartustäratav hulk häid kandidaate, kelle ühine kogemus linna juhtimise, aga ka näiteks hariduse, tervishoiu, kultuuri või ettevõtluse valdkondades on tohutu,” selgitas Veskimägi.