Eesti Vigastatud Veteranide Ühingu juhatuse liikme Enn Adosoni sõnul on Sinilillejooksud võimalus panna end füüsiliselt proovile, lisaks jooksule ka kaitseväelastele kohustuslikul üldfüüsilisel testil, aga ka võimalus anda oma panus kampaania eesmärkide täitmiseks. “Iga osaleja näitab jooksul osalemisega üles tunnustust Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele ja iga osalustasu on panus heategevusse,” sõnas Adoson.

Perepäev avati juba kell 11 alanud Sinilillekese jooksudega, kus osales kokku üle 250 lapse. Sinilillejooksu start anti kell 13 ning veteranide auks jooksis Tartu kesklinnas üle 500 jooksja.

Üldarvestuses kiireim jooksja oli Martin Vilismäe ajaga 10:28 minutit. Parima aja naistest jooksis Triinu Bergmann ajaga 12:24. Võistlusklasside parimatele andis Sinilillejooksu medalid üle Tartu linnapea Urmas Klaas.

Sinilillejooksude sari on oma vormilt Eestis ainulaadne. Enne 3,2 kilomeetrise distantsi läbimist on osalejatel soovi korral võimalik läbida ka üldfüüsiline test, kus panna proovile enda füüsilised võimed sarnaselt kaitseväes läbi viidavale üldfüüsilisele testile.

Kuuendat aastat peetava Sinilillekampaania eesmärk on kutsuda inimesi üles kandma Sinilille märki Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ja nende lähedaste toetamiseks. Kogutud annetustega aitab MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing sel kevadel lisaks veteranide toetamisele soetada Lõuna-Eesti Haigla Sihtasutusel taastusravi seadmeid, MTÜ Peaasjadel jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Võru linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul viia läbi istevõrkpalli treeninguid ning osaleda võistlustel.

Iga Sinilille märk, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti, on unikaalne käsitöö. Kõikjal Eestis aitavad Sinilille sõnumit ja-märke levitada ning annetusi koguda Naiskodukaitse vabatahtlikud.

Kampaania vältel on järgmisena võimalik osaleda jooksudel Narvas, Tallinnas ja Kopenhaagenis. Veteranikuu kulmineerub 23. aprillil veteranipäeva tähistamisega Tallinnas Vabaduse väljakul toimuva Veteranirockiga, kus astuvad üles Tanel Padar, Elephants from Neptune, Pedigree, Pööriöö ja ajateenijate bänd Kitarripatarei.

6.-30. aprillini aitavad kõikjal Eestis Sinilille märke ja käepaelade müügiga annetusi koguda Naiskodukaitse vabatahtlikud. Samuti saab Sinilille märke ja käepaelu soetada Selveri ja Coopi kauplustest ning Stockmanni kaubamajast, Apollo raamatupoodidest, valitud ESPAK ehitusmaterjalikauplustest, R-kioskitest, Circle K teenindusjaamadest, Estravel reisibüroodest, Tallinna Lennujaamast, MyFitness spordiklubidest, T-pileti kassadest Tallinna ja Tartu bussijaamadest ning koostöös Itella Smartpostiga ka www.annameau.ee kodulehelt.

Sinilillekampaaniat viib läbi MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös Naiskodukaitsega. Oma panusega aitavad kampaania õnnestumisele kaasa Kaitseministeerium, Kaitsevägi, Eesti Kaitseväe Veteranid MTÜ, Milrem LCM, Threod Systems, BAE Systems, Nord Arms, Printwise, SEBE, Elisa, Tele2, Telia, Smarten Logistics, Itella Estonia, Swedbank ja Tallinna Kesklinna Valitsus.