Eesti majandusedu suhtes skeptiline olnud ja president Ilvese vihase vastureaktsiooni põhjustanud USA majandusprofessor Paul Krugman ütleb oma uusimas postituses The New York Timesis, et ka väikeste riikide majandust tuleb jälgida, sest need iseloomustavad maailma majanduse toimimise üldiseid seaduspärasusi.

"Baltimaade majandus annab praegu võimalusi rangema ja kärpimisi pooldava majanduspoliitika levitamiseks, eriti arvestades seda, et Iirimaa keeldub selles mängus kaasa mängimast ning olemast edukas," kirjutab Krugman.

Siiski on jääb Krugman truuks enda seisukohtadele majanduse päästmisest ega leia, et nii lühiajaline, kuigi suur majanduskasv õigustaks kärpimisi. "Euroopa Keskpanga juhatuse liige Jörg Amussen ütles Riias selle nädala alguses, et Balti riikide kogemus näitab, et kokkuhoiupoliitika töötab. Kuid seda ei saa väita uskumatult suurele langusele järgnenud üheaastase suure tõusu põhjal," on Krugman veendunud.

President Ilves pahandas sel nädalal New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemiavõitnud Paul Krugmani peale, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eestipole majanduslangusest täielikult taastunud ning seetõttu on küsitav, kas osalist taastumist saab tõesti pidada majanduslikuks triumfiks.

Ilves reageeris öeldule teravalt Twitteris. "Kirjutagem millestki, millest me midagi ei tea, ja olgem ennasttäis, üleolevad ja patroneerivad. Nad onju vaid pilusilmad," kirjutas Ilves. Eestis ja välismaal on Ilvese sõnad põhjustanud vastuolulisi arvamusi, eelkõige on diskuteeritud presidendi sõnavaliku üle.