Kuigi jätkuvalt on lahtine, kas Kokk Jõgeva maavanemana ei tundnud kohalikku suurettevõtja Kärbergi ning kas tõesti nende tutvus algas alles 2011. aasta kevadest, mil Kokk valiti parlamenti, on Delfi käsutuses 2011. aasta "Kalurilehe" novembri number.

"Hea on tõdeda, et "Oma mees Toompeal" riigikogu liige Aivar Kokk hoiab Peipsiäärsed valuküsimused pidevalt oma huviorbiidis ja on valmis neid rannaäärsete inimestega arutama," kuulutas  Kärberg valju häälega Koka ja oma kolleegide ees. "Loodame, et peagi saabuvad ka konkreetsed lahendused," lootis Kärberg.

Sel kohtumisel oli veel üks mainimisväärne detail: kui Kallaste inimesed kurtsid Kokale, et linnale mõistlikus kauguses pole ühtegi bensiinijaama, helistas Kokk keset kohtumist kohe tanklaketi juhile.

"Huvi tankla rajamiseks Kallastele on reaalselt olemas," oli siis Kokka kokkuvõte kõnest.

Koka ja Kärbergi läbikäimine muutus aktuaalseks mõni nädal tagasi, mil "Pealtnägija" esitas intervjuu kaluriga, keda oli Kärberg väidetavalt sundparteistanud, et see IRLi suurkogul toetaks Kokka. Kärberg ja Kokk kinnitavad, et kohtusid esimest korda alles pärast 2011. aasta riigikogu valimisi.