Jaanuaris aastal 2012 kuulutas Venemaa Krossi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks

Arhangelski oblastivalitsuse juurdluskomitee toonastel andmete tõttu oli Kross kuulutataud süüdistatavaks kriminaalmenetluses, mis käsitleb kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise asjaolusid. Krossi süüdistatati piraatluse organiseerimises.

Arhangelski oblasti juurdluskomitee juhi Juri Šperlingi väitel kinnitasid siis Krossi süüd lisaks Arctic Sead kaaperdanud piraatide ninamehe ütlustele ka teised asitõendid.

Isiklikud ostud valitsuse krediitkaardiga

1999. aastal tasus Kross riigikantselei koordinatsioonidirektorina valitsuse krediitkaardiga isiklike ostude eest ligi 5000 krooni ulatuses ning jätkas seda 2000. aastal kuni vahelejäämiseni, millele järgnes kaardi kasutamise rangema korra kehtestamine. Samuti remontis Kross riigi rahaga oma suvilat Keila-Joal ja sõitis ringi riigikantselei üle poole miljoni krooni maksnud maasturiga.

70-protsendine käibe kasv 2007. aastal

Kross teenis priske kasumi Gruusia sõja ajal, kui tema firma Trustcorp suurendas 2007. aastal käivet üle 70 protsendi ning kasumit ligikaudu 56 protsenti.

Müstilised topised Krossi mõisas

Weroli endist juhti Erki Aavikut kahtlustati 2012. septembris selles, et ta varastas topiste kollektsiooni endisest Peoleo ehk nüüdsest Salzburgi hotellist, mille omanik ta kunagi ise oli, enne kui see koos pankrotivaraga uuele omanikule müüdi. Mõni aeg hiljem ilmusid topised välja Eerik-Niiles Krossile kuuluvas mõisas.

Käskis kriminaalkurjategija üle piiri lasta

Kross oli segatud tehingutesse kurikuulsate itaallaste Antonio Angotti ning Giovanni Sposatoga. Nimelt helistas Kross riigikantseleist piirivalvesse ja käskis üle piiri lasta kriminaalkurjategija, kes esines valenime all ja kasutas valedokumente. Selleks meheks osutus toona rahvusvaheliselt tagaotsitav Angotti.

Savisaare pildi pihta tulistamine

Eerik-Niiles Kross oli samuti juures ka siis, kui peaminister Mart Laar Võrumaal Nursipalus Savisaare pildi pihta tulistas ning asja avalikuks tulles valitsusjuhi kohast loobuma pidi.