Eesti patsientide nõukoda juhib peaminister Andrus Ansipile ja sotsiaalkomisjoni esimehele Margus Tsahknale saadetud pöördumises avalikkuse tähelepanu sellele, et läbirääkimisteks ja dialoogiks ei piisa ainult ühe poole tahtest.

"Seetõttu võtavad läbirääkimiste katkestajad eesotsas haiglate liiduga ühepoolselt vastutuse tervishoius kriisi süvenemise ja tuhandete patsientide ravita jäämise ees," leiavad patsiendid.

Eesti patsientide nõukoda kutsub Ansipit ja Tsahknat tõstma dialoogi taset, kaasates läbirääkimistesse lisaks sotsiaalministrile koalitsioonierakondade juhatuste esindajaid Vabariigi Valitsuse tasandil.

"Kuna läbirääkimiste objektiks on Eesti arstiabi tulevik tervikuna, samuti patsientide elu ja tervis, mitte üksnes tervishoiutöötajate palgaküsimused, siis vajab kriisist väljatulek dialoogi, tegevuskava ja lahenduste otsimist kõige kõrgemal ostustustasandil," seisab pressiteates.

Eesti haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule saatis esmaspäeval Eesti arstide liidule ning Eesti tervishoiutöötajate kutseliidule kirja, milles kinnitas, et haiglate liit tutvus ettepanekutega kollektiivlepingu läbirääkimiste jätkamiseks ja lisas, et haiglate liidul puuduvad volitused ettepanekute üle läbirääkimisi pidada.