"Selles mõttes on  presidendiproua Evelin Ilvese mõtteviis õige, et haiguste ravimise kõrval tuleks tegeleda ka haiguste ennetamisega ja et kõige paremini töötab käitumisharjumuste muutmise motiveerijana arvamusliidrite isiklik eeskuju," lausus Ruth Kalda Delfile.

Kalda sõnul on arstid mõnes mõttes  oma patsientidele arvamusliidrid küll, ning füüsiliselt terve ja vormis arst on kindlasti võimelisem ka abi paremini osutama kui haige arst. "Samas usun, et patsiendid hindavad arsti juures eeskätt tema tarkust, suhtlemisoskust ja erialast pädevust. Enda kolleegide seas ringi vaadates näen rohkem vormis inimesi kui neid, kes rasvunud või tugevalt ülekaalulised," sõnas Kalda.

"Tean ka väga mitmeid, kes tervisespordiga regulaarselt tegelevad. Eesmärk, et aasta pärast poleks ühtegi ülekaalulist arsti kõlab uhkelt, kas see just arstide liidu otsusena peaks olema formuleeritud on aga küsitav," arvas arst, lisades, et neid arvamusliidreid, kes võiksid teistele eeskujuks olla on ilmselt kaugelt rohkem kui vaid arstid.

"Tore, et tervise hoidmisest räägitakse ja sellele tähelepanu pööratakse," kinnitas perearst ning soovitas rohkem korraldada rahvaspordi üritusi. "Rohkem peaks toetama ka rahvaspordi viljelemiseks tingimuste loomist - pean silmas eeskätt valgustatud kõnni, jooksu- ja suusaradade rajamist."