Ilvese sõnul on Eesti metsarikas maa ning metsaga kaetud maa-ala poolest võrreldav Soome, Rootsi ja Austriaga, kuid see rikkus seab meile kohustuse olla vastutustundlik omanik ja mõtelda hoolikalt, kuidas seda väärtust hoida ja kasutada.

“Alanud ÜRO rahvusvahelisel metsa-aastal peame mõtlema inimese ja metsa suhetele, eelkõige inimese targale tegutsemisele metsas. Saagu see aasta ka mõttetalgute aastaks. Hoiame ja kasutame Eesti metsa targalt,” ütles ta.


Estonia kontserdisaalis toimuva piduliku metsa-aasta avaürituse „Eesti metsa lugu“ avab riigimetsa majandamise keskuse juhatuse esimees Aigar Kallas. Lisaks Toomas Hendrik Ilvesele saavad saavad sõna keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ja kultuuriminister Laine Jänes ning metsandusorganisatsioonide esindajad.

Metsa-aastal toimub rohkelt üritusi kõigile metsahuvilistele. Eesti Metsaselts koostöös partneritega korraldab metsapäevi õpilastele, metsaretki linnarahvale, erinevaid konkursse ja võistlusi. Metsa istutatakse nii era- kui riigimetsas.

Kevadperioodi suurimaks ettevõtmiseks on mais toimuv metsanädal, mille suuremad üritused koonduvad metsapealinnaks saavasse Haapsallu.

RMK korraldab erinevates kohtades üle 30 kontserdiga sarja Eesti eri paigus ning erilist tähelepanu pööratakse kooliõpilastele: RMK-l on plaanis kõik 6. klassi õpilased metsa kutsuda. Sügisel toimub metsalooline konverents ja puitarhitektuuri konverents. Ka Matsalu loodusfilmide festival ja loodusfoto konkurss pööravad tänavu metsale suuremat tähelepanu.