Pärast tulistamist vahistatud turvamees Torger rääkis ajalehe andmetel väidetavalt kriminaalpolitseis loo, et Merle Parts kavandas lavastada oma abikaasa Priit Tikerpe enesetapu.

Torgeri väitel viis kohtunik Partsi nii kaugele armukadeda Tikerpe vägivaldsus, märkis ajaleht.

“Peab tunnistama, et Torgeri esimestes ütlustes oli kohtunik Partsi käitumises tõepoolest olemas kuriteokoosseis,” ütles kriminaalasja üle järelevalvet teostav riigiprokurör Andres Ülviste.

Ta rääkis, et isegi juhul kui Torger oma esialgseid ütlusi uuesti kinnitab, on kohtunikku raske süüdistada, sest viimane eitab seda igal juhul.

“Paljalt ühe inimese ütluste peale ei riski aga ilmselt ükski prokurör süüdistusega kohtusse minna. Seda enam, et need on tänaseks tagasi võetud,” ütles prokurör.

Partsi advokaat Andres Vutt ei osanud Torgeri ütlusi kommenteerida. “Miks ta seda rääkis, peab tema käest küsima.”

Torgeri kaitsja advokaat Nigul Saar ütles Eesti Päevalehele, et kuuleb versiooni tapmise kavandamisest esmakordselt. “Kirjalikus seletuses, millega mina tutvuda sain seda pole,” sõnas ta.

Kokaiinijoobe jääknähtudega Torger tulistas Partsi 31. märtsi õhtul kogemata kaela Järve Selveri juures autoparklas, kui üritas naisele üle anda ebaseaduslikku püstolit.