Viimsis elav Torger (28) on kriminaalkorras karistamata, kuid tema lähedaste tuttavate hulka kuulub enamik endise Linnuvabriku grupeeringu liidreid, kes on praegu seotud Hispaania kaudu aetava mastaapse narkoäriga, kirjutas Eesti Päevaleht.

Politseiallikate andmetel olid Torgeril head suhted näiteks Andres Sumiliga, kes kaks aastat tagasi jäi Iirimaal vahele katsega toimetada Hispaaniast saareriiki 230 kilo marihuaanat.

Keskkriminaalpolitsei keeldus avaldamast, kas töötu Torger ise on lähiajal välismaal elanud või seal ebatavaliselt sageli viibinud. “Ei kommenteeri,” ütles keskkriminaalpolitsei direktor Andres Anvelt.

Samuti suhtleb Torger väidetavalt vene keelt kõnelevate professionaalsete autovarastega, kes ärandavad Eestis kalleid autosid. Samas kinnitab kriminaalpolitsei, et ametlikult pole neil Torgerile seni midagi ette heita.

Kuigi Torgeril puudub kindel töökoht, kuulus mees kuni 1999. aastani kaubandusettevõtte Suurekarja juhatusse. Praegu on sama firma juhtide nimekirjas võlgade sissenõudmisega tuntuks saanud endine KGB operatiivtöötaja Valeri Konovalov.

Tallinna linnakohtu esinaise Helve Särgava sõnul on Torgeri isiku taustainfo talle uudiseks. “Ütlen ausalt, et kuulen esimest korda, kuid me peame ära ootama, mis kriminaalasjast välja koorub,” ütles Särgava.

Enne võimaliku ametkondliku juurdluse algatamist Partsi suhtes ootab Särgava ära uurimise täpsemad materjalid. “Inimest ei saa enne kividega surnuks loopida. Seda jõuab hiljem alati teha,” ütles Särgava.

Riigikohtu esimehe Uno Lõhmuse sõnul on õigus kohtuniku käitumise suhtes distsiplinaarmenetlust alustada temal või justiitsministril.

“Kohtunik omab õigust eraelule, kuid küsimus on, kas tema teod lähevad vastuollu kehtivate moraalireeglitega,” ütles Lõhmus. “Kui kohtuniku teod kahjustavad õigusemõistmise autoriteeti, tuleb distsiplinaarmenetlust alustada. Sellisel juhul tekib kahtlus kohtuniku erapooletuses.”

Parts rikkus ilmselt mitut kohtunike ühingu kehtestatud käitumisreeglit, mis keelavad eraelulise tegevusega rikkuda kohtu mainet.

Politsei keeldub täpsustamast, mis põhjusel kahtlase taustaga mees koos Tallinna linnakohtu maffiakohtuniku Merle Partsiga pühapäeva õhtul Järve Selveri parklas aega veetis.

Juhtunuga kursis olevate inimeste väitel olevat tegemist “ülidelikaatse teemaga”, mis sisaldab intiimseid detaile.

Politsei loodab tulistamise üksikasjad selgeks saada ekspertiisiga, mis peab täpselt näitama Partsi kaela tabanud kuuli trajektoori. Ekspertiis näitab ka seda, mis asendis oli püstol tulistamise hetkel ning mis asendis oli Parts. Samuti seda, kui kaugelt lasti.

Torgeri sõnul tulistas ta kogemata Partsi, kellega ta tutvus vähem kui aasta tagasi, mil kohtunik väidetavalt eraeluprobleemide lahendamiseks turvateenust tellis.

Kallis sõiduauto Mazda Xedos, mida Parts juhtis, kuulub riigikogulase Koit Pikaro skandaalse õigusbüroo IusDicere tegevjuhina tuntuks saanud Reigo Kalale.