Torger (28) tunnistas keskkriminaalpolitseis ülekuulamisel, et püstol Walther, millest ta 31. märtsi õhtul kohtunik Partsi tulistas, läks tal juba päev varem kogemata lahti. Politsei leidis mehe kodust läbiotsimisel lömmis kuuliotsa, kirjutas Eesti Päevaleht.

Juhuslikust lasust hoolimata ei hakanud Torger püstoli töötamise põhimõtteid siiski täpsemalt selgeks tegema ning järgmisel päeval käis ta ühes metsatalus Waltherist märki laskmas. Mees ei teadnud, et pärast iga lasku tõmbab püstolikelk automaatselt kuuli rauda, ja arvas pärast laskmist, et püstol on ohutu.

Pärast harjutamist kohtus Torger Õismäel kohtunik Partsiga, kellega koos ta sõitis Järve Selveri naabruses asuvasse parklasse. Seal võttis mees kohtuniku nähes välja püstoli ja vajutas näitlikult päästikule, misjärel kõlas ootamatult lask ja 6,35-millimeetrise kaliibriga kuul haavas Partsi kaela.

Tulistamist uurival keskkriminaalpolitseil on seni saamata relva puudutav ballistikaekspertiis.

Sündmuskoha vaatlusel tehti kindlaks, et Torger ja Parts istusid juhtunu ajal auto esiistmetel. Lisaks tuvastas ekspertiis, et kohtuniku vigastused polnud ülirasked. Samuti on tänaseks lõppenud rutiinne sõrmejälgede ja tahmaosakeste ekspertiis.