Riigiprokurör Andres Ülviste sõnul on senine eeluurimine näidanud, et Eero Torger ei tahtnud Partsi tulistada ja tegemist oli õnnetusjuhtumiga.

“Torgerile oleks saanud ettevaatamatuse tõttu tulistamise eest süüdistust esitada vaid juhul, kui laskmisega oleks kaasnenud kannatanu ülirasked kehavigastused. Seda aga ei juhtunud,” ütles Ülviste BNS-ile.

Tema sõnul taotleb keskkriminaalpolitsei uurija teisipäeva pärastlõunal Tallinna linnakohtult Torgeri vahi all hoidmise tähtaja pikendamist. Torgeri praegune vahi all hoidmise aeg lõpeb kolmapäeval.

Tulirelva ebaseadusliku omandamise, hoidmise ja kandmise eest ähvardab Torgerit süüdimõistmise korral kuni viieaastane vangistus.

Torger tulistas Partsi 31. märtsi õhtul Tallinnas Aatriumi sisustuskaubamaja parklas. Mehe ülekuulamistel selgus, et lask oli juhuslik. Torger põgenes kuriteopaigalt, kuid ta vahistati kaks tundi pärast tulistamist Mustamäe haigla naabrusesse jääva Audentese spordikooli lähistel.

Eesti Päevalehe andmeil võis Torger spordikooli juures oodata kaelast kergelt haavatud kohtunikku lootuses, et naine lastakse haiglast välja pärast esmaabi andmist. Pärast vahistamist näitas Torger politseile ette koha, kuhu ta oli visanud ebaseadusliku relva.

Pärast vahistamist Torgerile tehtud ekspertiis näitas, et mees oli tarvitanud kokaiini.

Keskkriminaalpolitsei direktor Andres Anvelt märkis juba vahetult pärast Torgeri vahistamist, et mees käitus imelikult ja tal oli silmaga nähtav narkojoove. Politsei võttis mehelt kohe vereproovi, mille vastus saabus möödunud reedel.

Haldusõigusrikkumiste arhiivist selgus, et kohtunik Partsi sõber Torger tabati 2000. aastal tuntud autovargale kuulunud Mercedes-Benzi roolis liikluseeskirja rikkumiselt.

Sõiduauto, millega Torger kiirust ületas ja ülekäigurada eiras, kuulub Aleksei Hanile, kes aasta tagasi oli väidetavalt Tallinna aktiivsemaid autovargaid, kelle tabamiseks kriminaalpolitsei kõvasti pingutas. Pärast abiellumist kadus Han politsei silmapiirilt ja elab väidetavalt Ukrainas.

Samuti on Torger tunnistanud, et tundis hästi Hispaanias narkoäri ajanud eestlast Andres Sumilit.