Ta viitas “Aktuaalse Kaamera” teatel sellele, et esmakordselt valitakse kohalikud võimuorganid kolme aasta asemel neljaks aastaks ning soovitas valmisteks valmistumisse väga tõsiselt suhtuda.

Ka ütles peaminister oma tervistussõnavõtus, et erakond peaks kaaluma, kas ollakse võimelised ja tahetakse veel enne valimisi Pärnu linna juhtimises muudatusi teha, teatasid teleuudised.

Praegu on Pärnus võimul Reformierakonna, Keskerakonna, Isamaaliidu ja Ühendatud Rahvapartei koalitsioon, Res Publica on opositsioonis.

Volikogu aseesimees, Pärnumaa reformierakondlaste juht Väino Linde ütles BNS-ile, et välistada ei saa midagi. Ta lisas siiski, et kuigi igas koalitsioonis on pingeid, oleks võimuliidu muutmiseks aasta enne kohalikke valimisi vaja tõsist põhjust. “Linnale on kõige olulisem stabiilsus,” nentis ta. “Ning Reformierakonnas on kohalik ja üleriigiline poliitika lahus.”

Laupäeval asutati Pärnu linnas Res Publica osakond, kuhu erakonna pressiesindaja sõnul kuulub umbes 170 inimest. Osakonna esimeheks sai Peeter Saunpere.

Seni tegutses kogu maakonda hõlmanud piirkonnaorganisatsioon, kuhu kuulub 300 inimese ringis, ütles pressiesindaja BNS-ile.