Lisaks eesistujale oli kiri adresseeritud veel Euroopa Ülemkogu liikmetele, Euroopa Komisjoni presidendile Jose Manuel Barrosole ja EL-i kõrgeimale välisesindajale Javier Solanale, teatas Delfile valitsuse meedianõunik.

“Olen kindel, et te olete sama tähelepanelikult jälginud Ukrainas toimuvat,” seisab Partsi kirjas. “Mitmed rahvusvahelised organisatsioonid, kes jälgisid Ukraina valimisi, sealhulgas ka OSCE, on leidnud, et valimistel on esinenud tõsiseid seadusrikkumisi. Rahvusvahelisele demokraatlike valimiste standardile Ukraina valimised ei vastanud.”

“Ma usun, et seekord on kiire reageerimine Euroopa Liidu poolt vajalik, sest Ukraina on üks meie olulisemaid partnereid ja naabreid. Me peame tegema kõik endast võimaliku, et toetada demokraatlikest tavadest kinnipidamist ja aidata kaasa tekkinud pingete leevendamisele,” rõhutas Parts.

Peaminister Parts on seisukohal, et Euroopa Liit peab kindlameelselt veenma Ukraina võime analüüsima valimiste korraldust ja tulemusi ning seisma vabade ja demokraatlike valmiste toimumise eest.