Parts ütles Eesti Ekspressile antud intervjuus, et pärast tema tulistamist ilmub ajakirjanduses pidevalt laimavaid kirjutisi, mis ei taha lõppeda.

“Ajakirjandus vist ei saa aru, kui võimas relv ta on. Ajakirjandus teeb palju rohkem haiget kui mingisugune kuul,” ütles Parts nädalalehele. “Mitte ainult mina ei loe neid kommentaare, vaid ka minu kaks last, keda ma väga armastan. Nad loevad internetist, nad vaatavad lehti ja vaatavad televiisorit. Ja see laim teeb neile haiget!”

Parts kinnitas, et pärast 31. märtsi tulistamist andis ta politseile passi ja on hiljem uurijale juhtunut detailselt kirjeldanud. Ta märkis, et helistas pärast haavatasaamist ise politseisse ja kiirabisse ning koju lastele. Enne kiirabi saabus tulistamispaigale ühe Tallinna kaubakeskuse esisesse parklasse kohtuniku sõnul tema endine abikaasa Juhan Parts, kes kuulis õnnetusest nende laste käest.

“Avalikkuse ees mul ei ole õigust sündmust täpselt kirjeldada, sest uurimine käib. Kohtuliku uurimise lõpuni ei ole eetiline ega ka juriidiliselt korrektne kuriteosündmust kajastada, sest ma olen ise üks menetlusosaline,” rääkis Merle Parts ajalehele Eesti Ekspress. “Aga mul on väga raske ka mitte seletada. Sest ajakirjandus edastab ridamisi oletusi ja kontrollimata oletusi. Anonüümsed allikad aina räägivad. Kui nad midagi kindlalt teavad, siis öelgu oma nime all. Selles, mida ma ajalehest loen, on väga palju laimu ja solvavat,” lisas ta.

Parts viitas sellele, et ajakirjanduse andmetel ei öelnud ta politseinikele pärast tulistamist oma ametit.

“Aga sellel ei olegi tähtsust. Kui inimesel juhtub mingi õnnetus, mis ei ole erialaga seotud — kas mul on mingi tavaavarii või ükskõik mis — siis mina arvan, et ma ei hakka rinnale taguma ja ütlema, et ma olen kohtunik. Ma olin tavaline kodanik Merle Parts, kellel juhtus õnnetus,” rääkis Parts.

Partsi sõnul ei ole ta enda tulistamise uurimismaterjale näinud, kuid ajakirjanduses avaldatud versioonid ei lange väidetavalt uurimisel tuvastatuga kokku.

“Uurija väite kohaselt on paar lehes ilmunud versiooni täiesti uudsed,” rääkis Merle Parts nädalalehele. “See puudutab kas või seda minu abikaasa enesetapu lavastamise lugu, mille kohta uurija ütles, et vaat kui huvitav, ajakirjandus on ise asunud versioone leiutama.”

Parts kinnitas, et ei teadnud teda tulistanud Eero Torgeri väidetavast narkootikumide tarvitamisest ega tal kaasas olnud relvast midagi. Torger oli tema isiklik tuttav ja ta kohtus 31. märtsil mehega tolle palvel, sõnas Parts.

“Ta oli otsinud mind juba mitu päeva ja tahtnud rääkida. Olin olnud mitu päeva väljaspool Tallinna ja tulin pühapäeval tagasi linna. Palju oli toimetusi ja siis ma ütlesin, et kui tahad rääkida, siis hea küll, ma leian veidi aega,” tunnistas Parts.

Kohtuniku sõnul ei ole tema jaoks oluline, kas tulistamise kohtuprotsess on avalik või kinnine.

“Minule on tähtis, et asi jõuaks võimalikult ruttu lahendini. Ma loodan, et õiglane kohtulahend tuleb võimalikult ruttu,” sõnas Parts. “Ma ootan seda, et kõik küsimärgid saaksid vastuse ja oletused ning kahtlustused kas siis kinnitatud või ümber lükatud. Ebamäärasus on kõige halvem asi,” lisas ta.

Partsi sõnul ei teadnud ta Torgeriga suheldes, et tegemist on kuritegeliku inimesega.

“Ma ei teadnud, et tegu on kuritegeliku inimesega — juhul, kui see üldse niimoodi on, see võib olla ka ajakirjanduslik manipulatsioon — ma ei teadnud narkootikumidest, relvast…Ei teadnud tõesti,” rääkis Parts. Ta lisas, et tunneb end ajakirjanduses ilmuva laimu tõttu sundsituatsioonis olevana.

“Ma tahan öelda, et inimene on ikkagi väga kaitsetu. Just ajakirjanduse ees. Ma ei saa midagi teha enda kaitseks seni, kuni uurimine käib ja sündmust kommenteerida ma ei tohi,” sõnas Parts. “Juhuste ees pole keegi kaitstud. Võib-olla oleks saanud seda kõike varasemas elus ära hoida, aga ma ei tea. Mul on nii kahju kõigist lähedastest ja kolleegidest, kes nüüd selle õnnetusjuhtumi tõttu on haiget saanud,” lisas ta.

28-aastane endine turvamees Eero Torger tulistas kohtunik Merle Partsi tolle autos 31. märtsi õhtul Tallinnas Järve Selveri juures autoparklas. Kuul läbis naiskohtuniku kaela pehmed koed, kuid ei vigastanud lülisammast ja unearterit ning Parts pääses järgmisel päeval haiglast koju. Politsei vahistas Torgeri mõni tund pärast tulistamist ja tuvastas väidetavalt, et mees oli uimasteid tarvitanud.