“Noorte peal lasub vastutus, et kultuuris, majanduses, poliitikas kasvaksid peale uued tegijad ja ei tekiks niinimetatud klaaslage, mis hakkaks Eesti arengut piirama,” rääkis Parts.

“Näiteks majanduses jõuame mõne aasta pärast olukorda, kus on vaja uusi juhte uute mõtetega, uusi inimesi, kes julgevad võtta teistsuguseid, haritumaid riske. Ka poliitikas peab kasvama peale uus põlvkond,” lisas ta.

Parts kutsus Res Publica noorteühendust panema kokku HIV-i alast tegevuskava, teatas erakonna pressiesindaja BNS-ile. “HIV-i levik on probleem, mis peab olema ühiskonnas täielikult teadvustatud. Juventus peab võtma ohjad, et mõne aja pärast saaksime näha statistikas numbreid, mis ei tee meile muret. Tõhus teavitus- ja ennetustöö saab alata ainult noortest,” ütles Parts.

Samuti kutsus Parts Juventust koostööle hiljuti asutatud Res Publica Väärikate Koguga. “Noor ja vana põlvkond võivad olla erineva maailmanägemusega, kuid nad peaksid olema ühtsed. Juventus võiks seada üheks eesmärgiks ühiskonna sidumise, viies kokku noorte inimeste energilisuse ja eakate inimeste kogemused,” leidis Parts.

Res Publica noorteühendus Juventus valis oma laupäevasel üldkogul uueks esimeheks Kristjan Vanaselja.