Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal küsis Partsilt, kas ta ei pea vajalikuks vabandada lubanduse eest vähendada kodukulusid, sest see pole osutunud õigeks.

Parts vastas, et tal on Toobali "loba" raske kommenteerida. Enamik Toobali fraktsioonikaaslastest on Partsi sõnul aru saanud, mida Isamaa ja Res Publica Liit loosungiga "Kodukulud alla" planeeris.

Kortermajade renoveerimine on Partsi sõnul põhimõtteline ülesanne. "Minu arvates on täiesti kohatu, ma veel kord ütlen, kohatu on siin ilkuda või irvitada selle üle. Minu arvates on see suur rahvuslik ülesanne, lõpetada ära nendes nõukogudeaegsetes majades välisõhu kütmine ja raiskamine. See oli tegelikult IRL-i põhiline valimislubadus ja me täidame seda," lausus Parts.

Parts kinnitas ka oma usku sellesse, et nõukogudeaegseid paneelmaju tasub renoveerida. Ehitusinseneride konsensuslik seisukoht on tema sõnul, et tehniliselt ja konstruktsiooniliselt on kindlasti need majad valmis olema veel vähemalt mitu põlvkonda.

"Nüüd iseküsimus, kui me räägime ühest või teisest majast ja ennekõike tema asukohast, kas kõigepealt majanduslikult, arvestades tema turuväärtust või ka esteetilisi või ka mingeid muid kaalutlusi, ei ole mõtet sellel konkreetsel kohal seda konkreetset maja renoveerida," märkis Parts.

"Paljuski on see tegelikult ju omanike otsus ja me näeme erinevates Eestimaa paikades, et on ka kohti, kus tõepoolest 50-60-ndate, 70-ndate aastate majad lükatakse kokku ja ehitatakse mingisugune kaasaegsemate lahendustega maja," rääkis minister.

Aga täna on tema sõnul siiski üldine on arvamus, et me nii rikkad ei ole, et me kõiki maju saame kokku lükata, siis on mõistlikum neid renoveerida, võites oluliselt energiahindade kokkuhoiuga, parandades sisekliimat ja tõstes sellega kindlasti ka korterite turuväärtust.