Ettevõtjatele on positiivne see, et meil on pakkuda 75 000 töötajat, sõnas minister täna konjunktuuriinstituudi pressikonverentsil.

Parts ütles Delfile, et riigi ülesanne on hoida Eestit stabiilse majanduskeskkonnana ja mõtlema, kuidas ettevõtluskeskkond oleks sõbralik. "Vähetähtis ei ole ka see, et me oleme võimelised vahetult pakkuma välisinvestorile tähelepanu ja vajadusel ka teatud tuge riigi poolt. See on ennekõike väljaõpe, hea teenindamine, avatud suhtlemine. Aga ma arvan, et see peab käima ka Eesti ettevõtja kohta, meil ei ole vaja ülistada ainult välisinvestoreid."

Partsi sõnul on suurimaks probleemiks tööpuudus. "On vaja ergastada ettevõtlust - riik peab pakkuma ümberõpet ja nn hädaabitöökohti," sõnas Parts.

Ministri sõnul on tõenäosus, et Eesti suudab euro tulekuks vajalikke kriteeriume täita, 70:30.

Partsi arvates objektiivne majanduse pilt ei anna veel põhjust rõõmustamiseks. "Raske töö seisab veel suures plaanis ees," ütles ta.

Parts lisas veel, et majandust aitaks turgutada ka natuke julgem tarbimine. "Ma ei kutsu üles mingile tarbimisbuumile, aga natuke julgem tarbimine aitaks kaasa. Ma usun, et me kõik oleme mingeid tarbimisotsuseid sellises ebakindlas foonis edasi lükanud. Täna on hinnad kindlasti soodsamad, ükskõik, mida see inimene või siis perekond vajab."