Teatavasti kaotas Keskerakond oma viimase saartelt pärit liikme, kui Saaremaa mees Kalle Laanet aasta tagasi välja visati.

Keskerakondlased uurisid Partsilt praamidotatsioonide, piletihindade ja liiklustiheduse kohta. Parts vastas, et saarte elanikele on piletihind langenud ning praamide sõidutihedus on kasvanud.

Keskerakondlane Tarmo Tamm küsis, kummale erakonnale peavad saarte elanikud selle eest tänulikud olema - IRLile või Reformierakonnale. Parts vastas, et sellele küsimusele peavad vastama valijad, aga tema on saarte praamiühenduse küsimuses tundnud ka sotsiaaldemokraatide toetust.

"Kõik said aru, et tuleb mingil kujul korrigeerida piletitulu osakaalu ja natuke tuleb riigieelarvest juurde anda, minu arvates ma tundsin seal ka opositsiooni toetust, vähemalt nende opositsiooniliikmete poolt, kellel on suurem side saartega. Aga kuna teil enam Saaremaal ja Hiiumaal esindust ei ole, siis muidugi te ei tea, kuidas see elu Saaremaal ja Hiiumaal käib," vastas Parts.

Sotsiaaldemokraat Neeme Suur küsis, kas soetatavat Hiiumaa parvlaeva hakkab opereerima riik või eraoperaator? "Mis puudutab laevu, ükskõik, kelle omandis need laevad võiksid olla, siis on üsna ilmne, et tõenäoliselt oleks riigil mõistlik oma laevaparki omada," vastas Parts.

"Nii nagu me teeme praegu Piirissaarega ja Ruhnuga, täpselt sama on teiste ehitatavate laevadega, et laeva omanikuks jääb riik," lisas Parts. Ta lisas, et kui riik omab selliseid laevu, siis nende opereerimiseks võidakse otsida avaliku konkursiga eraettevõtet.