“Nägin ise raielanki — seal on tegemist looduse kahjustamisega, ei saa juttugi olla metsa majandamisega metsaseaduse mõttes. Pisikesed tammed on traktor puruks sõitnud jne,” ütles Tikerpe Delfile.

“On ju ilmselge, miks seda tehakse. Ilmselt tahetakse lageraide platsidele teha kinnisvaraarendust. Kui seda teha aga korrektselt, tuleb seda teha läbi detailplaneeringu, saades enne kooskõlastused dendroloogidelt, raieload jne. See on keerukas. Lihtsam — mets raieloa läbi maha ja siis öelda “lage maa, pole midagi kaitsta,” rääkis Tikerpe.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja sõnul on siiani toimunud kõik seaduslikult. “Neil on kõik vajalikud load olemas,” ütles Delfile keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul, kelle kinnitusel hoiab inspektsioon toimuval silma peal.

“Ametnikud peavad mõistma oma vastutust ja lähtuma otsustustes mõistetavatest kriteeriumidest, et ei tekiks mitmetimõistmist nende valikute põhjustest. Eriti hämmastav on see, et kui olen pöördunud keskkonnaametnike poole, et saada abi prügi vedamise tõkestamiseks puhkealadel, ei huvita see keskkonnaametnikke, küll aga huvitab neid lageraide soosimine,” jääb Tikerpe aga Pullapääl toimuva metsaraie suhtes kriitiliseks.