Ettevõtte on valitsusele esitanud taotluse uue rahalise abi saamiseks. 13. detsembril otsustas valitsus Estonian Airile 8,3 miljoni euro eraldamise, millest kohe sai ettevõte kätte 793 000 eurot.

„Valitus peab nüüd hindama, mil määral on ettevõte tervis võrreldes 13. detsembri seisuga muutunud,“ sõnas Parts, kelle sõnul on uue raha eraldamine suure tõenäosusega valitsuse järgmise nädala istungi päevakorras.

Parts märkis, et Estonian Airi seis läks oluliselt halvemaks ja seda kinnitab seegi, et piletibroneerngute arv vähenes tavapärasega kaks korda ning ettevõte pidi oma eelarvet oluliselt ümber tegema.

Eile ütles minister "Aktuaalsele kaamerale, et liinilendurite ähvardus streikima hakata tõi Estonian Airile umbes neli miljonit eurot miinust.

Partsi sõnul on talle arusaamatu streigiähvardus ettevõtte puhul, mis müüb usaldust. Pealegi oli tema sõnul tegemist ebaseadusliku streigiähvardusega ja nüüd peab ettevõtte juhtkond otsustama, kas tekitatud kahju ametiühingult sisse nõuda või mitte.

Eesti on Euroopa Komisjonilt palunud luba anda Estonian Airile riigiabi. Parts ütles täna, et mingil kujul on selle puhul murekoht ajakriitilisus. „Euroopa Komisjoni riigiabi luba on väga sisuline otsus,“ rääkis Parts. „See ei ole küsimus, kas me koogutame kuidagi Brüsseli suunas või mitte.“

Ühtse turu toimimise reeglite rakendamine on tema sõnul tegelikult väga oluline. „Me selles osas mingisuguseid trikke tegema ei hakka,“ kõneles Parts. „Loomulikult meie prioriteet on Eesti huve tagavate lennuühenduste tagamine. Loomulikult peab meil olema plaan B ja meil on see, aga me täna töötame plaan A-ga.“