Isamaaliitlaste Helir-Valdor Seederi, Andres Herkeli, Tunne Kelami, Tõnis Lukase ja Peeter Tulviste arupärimisele vastates nentis ta, et alles arengustrateegia valmides on võimalik vastavad otsused langetada. Parts ütles, et valitsus kavatseb lähiajal kuulata ülevaadet viljavarude kohta ning seejärel teha otsused edasise julgeolekuvarude strateegia üle.

Parts ütles, et NATO pole Eestile strateegiliste reservide hoidmise otseseid nõudeid esitanud.

“Samas on selge, et Eesti kuulumine NATO-sse avaldab mõju ka meie strateegiliste varude moodustamisele ja hoidmisele,” möönis peaminister ning lisas, et koos riigireservi arengustrateegia väljatöötamisega on kavas välja selgitada ka täpsemad mõjud, mil määral Eesti kuulumine NATO-sse Eesti vastavaid otsuseid mõjutab.

Riigireservi arengustrateegia ja edasise tegevuskavaga tegeleval kriisikomisjonil tuleb vastav arengustrateegia välja töötada 15. juuniks, 1. septembriks tuleb teha ettepanekud julgeolekuvarus olevate ressursside hoiustamise otstarbekusest kuni arengustrateegia väljatöötamise ja rakendamiseni.

Kriisikomisjoni juurde on moodustatud riigireservi arengustrateegia loomise töögrupp, kes vastavalt ministeeriumide esitatud materjalidele teeb kriisikomisjonile oma ettepanekud riigireservi ning julgeolekuvaru kohta.