Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL)poolt teisipäeval Tallinnas Tõnismäe tänaval justiitsministeeriumi ees korraldatud meeleavaldusele kogunes erinevatel andmetel 300-600 osalejat. Meeleavaldusel olid esindatud kõikide suuremate ametiühingute esindajad.

Toimus kõnekoosolek, kus võtsid sõna EAKL esimees Harri Taliga, TALO (Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioon) esimees Toivo Roosimaa, Ajakirjanike Liidu aseesimees ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna ridades europarlamenti pürgiv Marianne Mikko, Ringhäälingu Töötajate Ametiliidu endine juhatuse esimees ja Keskerakonna ridades europarlamenti kandideeriv Marika Tuus, Põlevkivitootjate Ametiühingute Liidu esindaja Aleksandr Jessipko jt.

Meeleavaldajad skandeerisid vilekoori ja trummide saatel erinevaid loosungeid nagu näiteks: Parts, ole sõber.

Meeleavalduse eesmärk oli juhtida valitsuse tähelepanu ametiühingute põhiettepanekutele: peatada pooltoores faasis oleva töölepingu seaduse vastuvõtmine ja enne seaduse vastuvõtmist leppida kolmepoolselt kokku seaduse rakenduspõhimõtted.

“Ametiühingud on korraldanud kaks meeleavaldust, mis peaks olema piisav signaal valitsusele, et olukord on tõsine. Ma väga loodan, et meid ei sunnita kasutama äärmuslikke vahendeid ning meil õnnestub rahulikult ühise laua taga asjad selgeks rääkida,” on EAKL esimehe Harri Taliga seisukoht.

Ametiühingutel on töötajate õiguste kaitseks võimalik kasutada ka streiki, tänaseks on streigipaktiga liitunud viis ametiühingut: Eesti Õdede Liit, Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing, Eesti Raudteelaste Ametiühing, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing ning Narva Energia Ametiühing, mis võimaldab aktsioonidesse kaasata üle 20 tuhande töötaja eluliselt olulistes valdkondades.