"Kindlasti on Indrek Tarand väga tugev kandidaat ning suure välispoliitilise pagasiga ja mida rohkem on inimesi, kes on huvitatud Euroopa Parlamendi rolli ja tegevuse tutvustamisest Eestis, seda parem. Siiski hindan üksikkandidaatide võimalusi Euroopa Parlamendi valimisel väikeseks, kui tegemist pole just Toomas Hendrik Ilvesega," märkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees ja Euroopa Parlamendi liige Katrin Saks Delfile.

Kommenteerides Tarandi kaugenemist erakonnast, sest ülemöödunud kohalikel valimistel oli just Indrek Tarand nende linnapea kandidaat Tallinnas, märkis Saks: "Indrek Tarand ei ole kunagi olnud sotsiaaldemokraatide liige, selles mõttes on eemaldumisest erakonnast veider rääkida. Koostööd oleme erinevatel aegadel teinud erinevate inimestega ning teeme ka edaspidi."

Ka Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ei ennustanud üksikkandidaatidele edu. "Euroopa Parlamendi valimistel võivad üksiküritajana kandideerida kõik täisealised Eesti Vabariigi kodanikud, kuid arvestada tuleb tõsiasjaga, et valituks osutumise tõenäosus on paraku väga väike," märkis ta.

"Soovin Tarandile jõudu ja jaksu kandideerimisel, kuid samas oleks tal mõistlik enda kiitmine teiste hoolde usaldada ja sisuliste küsimuste arutamisele keskenduda. Vastasel korral jätab ta meedia vahendusel ülbe eneseimetleja mulje," selgitas Toobal.

Ka Reformierakonna peasekretär Kristen Michal soovis Tarandile "pärituult purjedesse ja laululusti südamesse" ning avaldas toetust Tarandi ideele tõsta 27 protsendilist valimisaktiivsust europarlamendi valimistel.

Kavatsusest kandideerida Euroopa Parlamendi valimistel Eestis üksikkandidaadina on praeguseks teatanud Indrek Tarand ja Dimitri Klenski.