Eriti kehtib see sotsiaaldemokraatide kohta, kes nimetasid oma kampaania arvatavaks maksumuseks vaid mõned päevad enne valimisi umbkaudu 400 000 eurot. Kulu­aruande järgi aga läks kampaania erakonnale koos kandidaatide endi üles antud andmetega maksma üle 725 000 euro, kirjutab
.

Teises äärmuses on Keskerakond - nende kampaania jäi ametliku aruande järgi ennustatust tunduvalt odavamaks. Valimiste eel ennustas partei peasekretär Priit Toobal kampaania maksumuseks kuni 800 000 eurot, kuid eile hilisõhtul andis ta teada, et aruande järgi jäid Keskerakonna ja nende kandidaatide kogukulud poole miljoni euro juurde.

Valitsusse jõudnud Reformierakonna ja IRL-i kohta võib öelda, et kampaania kogukulu osutus ennustuselähedaseks või pisut suuremaks. Reformierakond nimetas valimiste eel oma eeldatavaks kulusummaks ilma kandidaatide endi kuludeta miljon eurot või natuke peale. Aruandes toodud kogusumma 1,25 miljonit eurot sellele ka enam-vähem vastab.

IRL oli enne valimiste toimumist mäletatavasti eelarve prognoosimise poole pealt väga kidakeelne. Nad lubasid jääda umbes 2007. aasta riigikogu valimiste kampaania kulude piiresse. Siis kulus IRL-il 1,26 miljonit eurot. Eile esitatud aruande järgi läks seekordne kampaania kokkuvõttes u 200 000 eurot rohkem maksma, kuid arvestades IRL-igi võimsat esitust teles ja postkastides, pole selles midagi eriti üllatavat.