“Kinnitada ei saa seda enne, kui on saabunud vastus haiglast Tallinna ekspertiisi saadetud vereanalüüsile,” ütles Pärnu prefektuuri pressiesindaja. Ekspertiisi tulemust on oodata esmaspäeva hilisõhtuks.

Pärnu haigla intensiivraviosakonna osakonnajuhataja Raido Paasmaa ütles BNS-ile, et kõige suurema metanoolikahtlusega mehe väitel ostis too alkoholi laupäeval Pärnu turult. “See teeb mind murelikuks,” nentis Paasmaa. “Tema kohapeal tehtud analüüsis on viiteid surrogaadimürgistusele ja ta kurtis ka nägemishäireid, mis võivad tuleneda metanoolist.”

Viiest alkoholimürgitusega haiglasse toimetatud inimesest ei ole Paasmaa hinnangul keegi asotsiaal.

Septembris nõudis metanool Pärnumaal ja Läänemaal 68 inimese elu.

Võimalikest esimesest kolmest metanooliohvrist teavitas politseid Pärnu haigla. Kaks meest toimetati haiglasse Pärnust, üks linna lähistelt. Mürgitatute hulgas on kaks üle 30-aastased, üks 60-aastane. “Arstide sõnul võib olla tegemist metanoolimürgitusega,” märkis pressiesindaja.

Hiljem viidi metanoolimürgituse tunnustega lisaks haiglasse 30-aastane naine ja 35-aastane mees.

Üks neist lahkus aga teadmata põhjusel kohe pärast haiglasse toomist. “Meil pole voli teda taga ajama hakata,” sõnas Paasmaa.

Pärnu politsei palub inimestel mitte osta kahtlase päritoluga alkoholi ning hoiduda erakätest ostetud alkoholi tarbimisest.

Detsembri lõpus pääses vahi alt vabadusse üks seitsmest sügisel vahistatud metanoolimüüjast, kuna keskkriminaalpolitsei ei pidanud vajalikuks enam tema vahi all hoidmist.

Möödunud aasta septembris puhkenud metanoolitragöödia tõttu tervishoiuasutustes tehtud kulud ulatusid 3,8 miljoni kroonini. Haigekassa tasus sellest summast 1,6 miljonit ning valitsus andis ühe miljoni oma reservfondist.

Kokku raviti haiglates 152 inimest, neist suri 24. 44 ohvrit leiti juba surnutena ja neid haiglatesse ei viidud.