Kinnisvarafoorumis Eye on Worldwide võib Churchillsi kohta lugeda mitut murelikku postitust. Üks kasutaja kurdab, et maksis Pärnumaale Tahkuranda rajatava villa eest sissemaksu 500 naela, teine on aga deponeerinud koguni 14 000 naela. Foorumi kaudu otsitakse ka Lee Williamsi kontakte, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kasutaja Actionagainstchurchills aga ütleb, et nüüdseks kadunud firma on sissemakse korjanud 1,5 miljoni naela eest (ligi 30 miljonit krooni) ning teatab, et on algatanud raha tagasinõudmise protsessi.

“Julgustav on teada, et meedia on hakanud lõpuks asja vastu huvi tundma. Aga me valmistame praegu ette kohtuasja ega saa seepärast detailidest kõneleda. Kui on selge, et info jagamine on ohutu, saadame teile kogu informatsiooni,” vastas Eesti Päevalehe päringule raha tagasinõudmise organiseerija.

Churchillsi Audru vallas asuva kinnistu arestis hiljaaegu kohtutäitur Rannar Liitmaa. Maksuameti pressiesindaja Priit Rum kinnitas, et kinnistu on arestitud üle 1,3 miljoni krooni ulatuva maksunõude katteks. Rumi sõnul on tegemist ammuse võlgnikuga. “Aprillist maksegraafikut enam ei täidetud ning algatati täitemenetlus,” ütles ta

Tahkuranna vallavanem Karel Tölp sõnas, et Churchills tahtis Tahkuranda rajada nii palkmaju kui ka paar väikest kortermaja. Vähemalt ühes palkmajas on Tölbi andmetel ka elanik, ent kortermajad on pooleli jäänud.

“Meie põhiline probleem on seal see, et kommunikatsioonid on välja ehitamata,” märkis Tölp. Churchillsilt on projekti üle võtnud firma LVM Kinnisvara.

Churchills OÜ tegevjuht Lee Williams ütles 2005. aasta juunis Eesti Päevalehele, et on Eesti kinnisvara brittidele vahendanud küll vaid kaks kuud, ent ei saa klientide puuduse üle kurta.

“Teeme kinnisvaratehinguid iga nädal,” ütles Williams toona. Tema sõnul on ettevõte soetanud Eestisse kinnisvara ka sellistele klientidele, kes pole siin ise kunagi käinud. “Meil on väga arenenud investeerimisprogramm,” lisas ta.

Williamsi väitel kavatses Tallinna ja Pärnu lähiümbruses tegutsenud firma laieneda ka teistesse Eesti linnadesse.

Churchills OÜ omanikud on Karl Stefan Kemp Goldthorpe ja Lee Corner Williams.

Kinnistusregistri andmetel on ainuke ettevõttele kuuluv kinnistu Audrus asuv Moka Golfi maaüksus, mis on arestitud maksuameti nõude katteks.

Ettevõte plaanis ka arendust Pärnumaal Surju vallas, kus kunagisse karjalauta lubati rajada korterid.

Vallavanem Evi Kukk ütles, et sellegi, praeguseks uue omaniku leidnud kinnistu puhul Churchills OÜ sõnadest kaugemale ei jõudnud.