Pärnu uueks linnapeaks valiti senine abilinnapea Romek Kosenkranius. Salajasel hääletusel kogus Kosenkranius 22 poolthäält ning 9 vastuhäält. Pärnu Linnavolikogu 33 liikmest osales hääletusel 31.

Romek Kosenkranius tegi volikogule ettepaneku moodustada neljaliikmeline linnavalitsus. Linnavalitsuses jätkavad tööd hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonna eest vastutav abilinnapea Jane Mets ja rahanduse juhtimise valdkonna eest vastutav abilinnapea Meelis Kukk. Planeerimise ja linnamajanduse eest vastutava abilinnapea kohale nimetati Rainer Aavik.

Romek Kosenkranius on sündinud 1969. aastal Pärnu linnas. Ta on tegutsenud ettevõtja, riigiametniku ja omavalitsusjuhina. Ta lõpetas 1987. a. Tallinna 17. Keskkooli, juristi eriala omandas 1993-1996. a. Tallinna majanduskooolis. 2003. a. lõpetas ta Tartu ülikooli ajakirjanduse ja suhtekorralduse eriala ning 2005. a. kaitses magistrikraadi avalike suhete erialal Tartu Ülikoolis.

Ta on 2004. a. läbinud erialaohvitseride kursused Tartus KVÜÕA juures ja peale lõpetamist omistas president talle nooremleitnanti auastme, 2011. a. leitnanti auaste.

Aastatel 1990-1994 tegutses eraettevõtluses, alates 1995. a. oli Pärnu politseiprefektuuris politseiinspektori-pressiesindaja ja mõned aastad hiljem edutati prefektuuri analüüsi-ja teabeteenistuse juhiks.

2000.-2004. a. töötas Pärnu linnavalitsuses avalike suhete nõunikuna. 2005. aasta alguses siirdus tagasi eraettevõtlusesse ja oli Pärnus Port Artur kaubanduskeskusi ning Port Artur Grupile kuuluvate kinnisvarde haldamist korraldava ettevõtte juht.

2009. a. suvel lõi koos maavanem Toomas Kivimägiga valimisliidu Toomas Kivimägi valimisliit (TKVL). 2009. a. novembris, pärast kohalike omavalitsuste valimisi, asus ta Pärnu abilinnapea kohale. Tema vastususalad olid linnamajandus, linna arengutegevus, planeerimine, avalik kord ja julgolek.

2013. a. sügisel toimunud valimistel valiti Romek Kosenkranius, TKVL nimekirjas, Pärnu Linnavolikogu liikmeks, kuid tema volitused peatusid seoses jätkamisega Pärnu abilinnapea ametikohal.

Jane Mets on Pärnu Linnavalitsuse abilinnapea olnud 2007. aasta 20. veebruarist ning eelnevalt olnud pikaaegne volikogu liige.

Meelis Kukk töötas aastal 2005 Pärnu Linnavalitsuses majandusosakonna juhatajana ning on olnud Pärnu abilinnapea 2011. aasta 01. maist.

Rainer Aavik on töötanud siiani Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses (EAS) omavalitsuste rahastusprojektidega.