Täna peale kella 13 märkasid vetelpäästjad Pärnu rannas kahte umbes kuue-seitsmeaastast tüdrukut, kes mängisid vees täispuhutavas kummipaadis. "Maatuule tõttu oli oht, et lapsed võivad üle poidepiiri sügavasse vette ja sealt edasi Pärnu lahele triivida. Tüdrukutega koos oli vees lapsevanem," teatas turvateenistus pressiteate vahendusel.

Ühel hetkel panid vetelpäästjad tähele, et lapsed hakkavad veemänguasjal juba suplusala lõppu tähistavale poidepiirile liiga lähedale jõudma, kus vesi on lastel üle pea. Rannavalvurid sõitsid paadiga tüdrukute juurde, suunasid nad tagasi kalda poole ja julgestasid neid, kuni lapsed koos vanemaga madalasse vette jõudsid.

Pärnu rannas oli sel ajal umbes poolsada inimest ja veetemperatuur 16 kraadi.

"Taolisi juhtumeid, kus lapsed õhkmadratsil või täispuhutaval mänguasjal vees mängides sügavasse vette triivivad juhtub pea iga rannahooaeg. Tugevama tuulega toimub see kiirelt ja laps ei suuda tagasi madalasse vette liikuda," teatas turvateenistus.

Selliste õnnetuste ennetamiseks tasub lapsevanemal olla laste juures sedasi, et vees mängiv laps jääks alati täiskasvanu ja kalda vahele, hoiatas G4S. "Nii saab täiskasvanu kiirelt reageerida kui laps peaks mänguhoos sügavamasse vette triivima."