“Teiste sõidukite hulgas paigaldati ka politseiprefekti ametiautole sireenide, vilkuri ja raadiojaama näol eritehnikat,” teatas Moora pressiesindaja vahendusel.

“Eritehnika on tõesti kallis,” ütles Pärnu prefektuuri pressiesindaja BNS-ile. Ta lisas, et eelkõige mõeldi autoparki korrastades ja uuendades mitte prefekti, vaid kõigi politseinike töötingimustele.

“2001.astal Pärnu politseiprefektuuris kokkuhoitud vahendid võimaldasid paigaldada politseisõidukitele kaasaegsel tasemel lisavarustust, et parandada politseiametnike töötingimusi,” teatas Moora oma avalduses.

Kokkuhoid tuli sellest, et ei juhtunud ühtki politsei süüst johtuvat liiklusõnnetust ja ka varasematel aastatel suhtuti autoparki säästvalt.

Seetõttu sai prefektuur endale mitu uut sõidukit.

“Prefektuurile saadud uued autod varustati nõuetele vastava eritehnikaga ja paigaldati raadiod,” märkis Moora. Ta lisas, et kaks väikebussi ehitati sisuliselt ümber ning varustati tööks vajaliku riiulite ja valgustusega, lisaks paigaldati raadiojaamad ja vilkurid.

Üks buss sai ka eriprožektorid ja elektrigeneraatori, et tööd saaks teha kõigis tingimustes. Vilkuris ja sireeni sai ka arestimaja buss.

Moora märkis, et politseiameti nõude kohaselt peavad politseiautod olema varustatud nüüdisaja nõuetele vastava eritehnikaga, et tagada tulemuslik töö.

Endine kriminaalpolitsei juht, praegune riigikogu ja Pärnu linnavolikogu liige Koit Pikaro kirjutas politseikriitilises portaalis www.paturegister.ee, et Moora kasutuses oleva 2001. aastal välja lastud Subaru Forester sai endale 84.000 krooni maksma läinud lisavarustusee.

Pärnu prefektuur on Pikaro sõnul ilmselt tellinud riigihankekonkursil ostetud mudelitest kallima Subaru Foresteri, millel on turbomootor ja kliimaseade.

Politseiameti pressijuht Indrek Raudjalg ütles info kontrollimise järel BNS-ile, et Pärnu prefekti neljarattaveoga universaalkerega Subaru Forester sai 85.000 krooni eest politsei eritehnikat nagu sireenid, vilkurid ja raadiojaam.

Politseiamet ostis eelmisel aastal riigihanke kaudu 13 Subaru Foresteri odavamat varianti, mille poehind on 360.000 krooni, kuid sai need kätte soodushinnaga, makstes ühe auto eest ligi 250.000 krooni.

Ent Pikaro andmetel maksis Pärnu prefektuur 100.000 krooni juurde, et saada kõrgemas hinnaklassis olev auto.

“Moora kasutada olev auto on kuldset värvi, lisaks on tal kängururauad. Aga minu teada Pärnumaal kängurud ringi ei jookse,” rääkis Pikaro BNS-ile.

Raudjalg ütles pühapäeval BNS-ile, et politseiameti asjatundjad kontrollivad Moora autot järgmisel nädala alul. Peadirektor ütleb oma seisukoha välja pärast kontrollimist.