“Möödunud poolaastal registreeriti meil 1373 kuritegu ehk see on arv rikkumisi, millest politseile teada anti. 2006.-2007. aastaga võrreldes on registreerituse tase sama, erilisi muutusi ei ole. Erinevus, millele tähelepanu pöörata, on see, et Pärnu linnas on registreeritud kuritegevus tõusnud 122 fakti võrra ja maakonnas vähenenud 109 võrra. Möödunud aastaga võrreldes on kuritegevus seega 13 fakti võrra suurenenud,” ütles vanemkomissar Peremees intervjuus ajalehele Pärnu Postimees.

“Ikka räägitakse, et Pärnus on suvel kuritegevust rohkem, aga arvud seda ei kinnita. Kui tuksub igapäevaelu, registreeritakse 200-250 kuriteo piires kuus,” lausus ta.

64 protsenti kuritegudest registreeritakse Pärnu linnas ja 36 protsenti maakonnas. Omavalitsuste puhul kehtib see, et mida suurem vald ja rohkem elanikke, seda enam asju juhtub, linnalähivaldu mõjutab Pärnu — pätti tehakse vastastikku.

“Kakluste kurja juur on ikkagi alkohol. Kui vaatame kuritegusid, on keegi tegijatest alati joobes. Kui varem toimus kaklus ja lepiti ära ning kellelgi üksteisele pretensioone ei olnud, on kaklus avalikus kohas nüüd avaliku korra rikkumine ja politsei peab sellega tegelema. Kaklused on tõesti muutunud meie probleemiks,” kinnitas vanemkomissar.