Esimese patsiendi osas, kes sattus haiglasse perearsti kaudu esmaspäeva hommikult kella 11 paiku, osutus analüüs positiivseks, st tegemist oli metanooliga. Patsient on 60aastane Audru vallast Pärnumaalt pärit Ilmar, teatas ETAle Pärnu politseiprefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk.

Järgnevalt toimetati Pärnust Vanapargi tänavalt kella 12 paiku haiglasse 34aastane Meelis ja 36aastane Aivar. Meelise vereanalüüsi vastus on praeguseks teada ja tema puhul ei ole tegemist metanooliga. Meelis lasi haiglast jalga, aga tabati politseiametnike poolt ning on praeguseks ka üle kuulatud.

Kella 19 paiku toimetati haiglasse Pärnust Ravi tänavalt 37aastane Einar ja 29aastane Külli. Kell 21.25 teatati mürgitustunnustega 47aastasest Viktorist Pärnumaal, Tihemetsast. Kell 22.35 saabus informatsioon, et Sindi linnas Pärnumaal on mürgitustunnustega Maire.

Pärnu politseiprefektuuri politseinikud koostöös keskkriminaalpolitseiga tegelevad laekunud informatsiooni kontrollimisega, kuulates asjaosalisi üle ning kontrollides võimalikke alkoholi müügikohti. Seniste andmete kohaselt oli tegemist erakätest ostetud alkoholiga.

Mullu septembris suri põhiliselt Pärnus ja Pärnumaal metanoolimürgituse tagajärjel 67 inimest. Haiglates viibis ravil veel 111 inimest.