"Peamine põhjus see, mis Pärnus viimase nelja aasta jooksul on toimunud. Pärnu maine langus kivina ja teiseks veel suurem probleem, mis on juhtunud Pärnu linna rahakotiga," vastas Kivimägi Delfi küsimusele, miks ta soovib sügisestel valimistel kandideerida.

Parteitu Kivimägi sõnul ähvardab Pärnu linna eelarvet veel sel aastal 70 miljoni krooni suurune puudujääk. "Pärnu linna eelarvest aga tänased linnavõimud ei hooli miskit, sest pärast oktoobrit on osad neist arvestanud ilmselt ka sellega, et tulevad teised valitsema ja nemad maksavad."

Kivimägi teatel on alla 25 protsendi valijate häältest kogumine tema jaoks halb tulemus, eesmärk on saada enam kui kolmandik häältest. "Pool nimekirjast on koos. Teades inimesi, kes mul nimekirjas on, ei pean sellist tulemust võimatuks," rääkis maavanem, jättes konkreetsed nimed veel enda teada.

Kivimägi tunnistas ka, et Indrek Tarandi fenomen Euroopa Parlamendi valimistel oli samuti üks mõjureid, mis andis tõuke valimisliidu moodustamisele, kuid teisalt "võimaldab valimisliit kaasata terve rea uusi inimesi, kes ei ole valmis ei ole valmis liituma mõne erakonnaga, küll aga nad on valmis olema Pärnu poliitikas."

Samas ei saa praegu veel maavanemana töötav Kivimägi Pärnu linnapeana tööle asuda, sest vastavalt kehtivale seadusandlusele ei tohi kohaliku omavalitsuse tegevuse üle kontrolli teostanud ametnik selles omavalitsuses kolme aasta jooksul tööle asuda. Samas on riigikogus Kivimägi kinnitusel algatatud menetlus selle iganenud seadusepügala tühistamiseks.