Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Soosaar selgitas, et eeldatavasti oli tegu nähtusega summer branch drop, mis tähendab okste juhuslikku murdumist palaval ja tuulevaiksel päeval. "Selle tekkepõhjused on ebaselged, mistõttu üldjuhul ei ole võimalik okste murdumist ennetada," nentis Soosaar.

Ilmselt oks murdus, sest kuivadel ja palavatel päevadel kaotab puu lehtede kaudu palju niiskust. Kuiv puit on rabe, mistõttu võivadki oksad juhuslikult ja ootamatult murduda, ütles Soosaar.

Ta tõdes, et vanade puude puhul pole võimalik iga ohtu ette näha. Pärnu rannaparki hooldab igapäevaselt pargi haldaja, kes annab linnavalitsusele probleemidest teada. Sanglepa kohta, mille oks eile murdus, pargi hoolduskavasse märkusi tehtud ei ole.

"Konkreetne puu toestatakse, samuti need puud, mis kontrollija hinnangul vajaks veel toestamist, okste lõikamist, mahavõtmist või muul moel kiireloomulist sekkumist," rääkis Soosaar plaanidest, kuidas püütakse edaspidi pargis selliseid juhuseid vältida.

Soosaare sõnul tunnevad linlased rannapargi osas peamiselt muret mänguväljakute ja prügikastide osas. "Puude kohta on kirju ja helistamisi vähe, aga kui teatatakse, siis loomulikult kontrollitakse infot ja võetakse midagi kiiresti ette, kui vaja," sõnas Roosaar.

Sarnane juhtum oli Pärnus ka kaks aastat tagasi, kui Vallikäärus kukkus noormehele ja neiule peale murdunud suur puuoks. Pealtnägija sõnul viibis kamp noori Vallikäärus, kui äkki kukkus eikusagilt suur puu küljest mädanenud oks kahele noorele peale. Kannatanud viis kiirabi haiglasse.