Linnapea Romek Kosenkranius jälgib olukorda päästeameti regionaalses staabis ja on valmis vajadusel kokku kutsuma linna kriisikomisjoni. Soovitame ranna rajooni elanikel viia autod ohustatud aladest kaugemale, laadida täis telefonid ja akupangad ning jälgida ilmaprognoose.

Linnavalitsus palub rannapiirkonda mitte uudistama minna, et end mitte ohtu seada. Selle tarbeks paigutatakse vastava ala ümbrusesse ka liiklust piiravad märgid ning liikluse reguleerijad nii Kanali-Tammsaare ristmikule, Supeluse–Tammsaare ristmikule kui ka Mere puiesteele ja Papli tänavale. Vana-Pärnus suleti Merekalda tänav.

Eemale tuleks hoida ka maha langenud elektriliinidest ja teavitada nendest Elektrilevi numbril 1343.

Kriitiliseks merevee tasemeks on Pärnus 180 sentimeetrit üle maapinna, mil vesi hakkab tungima Rannaparki. Ilmateenistus prognoosib merevee tõusuks kella 20.00 ajal 180-200 sentimeetrit. 2005. aasta jaanuaritormi kogemus näitas, et vesi tungis üle Tammsaare puiestee 220 sentimeetrise merevee tõusu korral.

Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, tuleks kuulata täistundidel raadiost või autoraadiost Vikerraadio uudiseid. Võru linna kogemus näitas, et pärast elektrikatkestust katkes mõne aja pärast ka veega varustamine.

Lisatud videost võib näha, kuidas kriitiline piir +180 cm ja rohkemgi Pärnu linnatänaval välja näeb.