Pärnu linnavalitsusest kinnitati, et Pärnu linnapea Mart Viisitamm puhkas 2.-6. veebruarini ja puhkusetoetust maksti talle 46 196 krooni. Simmo Saar võttis puhkuse 10.-15. veebruarini ja talle maksti puhkusetoetust 39 267 krooni, kirjutab Äripäev.

Linnapea Mart Viisitamm ütles, et tegemist on tõepoolest 13. palgaga ja seda maksti 2009. aastal nii linnapeale, abilinnapeadele kui ka kõikidele töötajatele. "See on nn 13. palk, mille maksmise õigus tuleneb volikogu õigusaktist ja avaliku teenistuse seadusest," ütles Viisitamm.

Kas sel aastal, kui linna finantsraskused olid ilmsed ja omavalitsusi kutsuti üles kulude kokkuhoiule, oli selline raha kulutamine lisatoetuse näol õigustatud? "Selge see, et eelarvet tehes me arutasime seda küsimust. Otsus oli selline, et sel aastal veel maksame 13. palga, kuid järgmisel aastal enam mitte," selgitas Viisitamm. Kuna Viisitamm suvel puhkust ei võtnud, siis jäi nädalane talvepuhkus talle ainsaks.

Abilinnapea Simmo Saar tunnistas, et kui 2008. aastal otsus 13. palga väljamaksmiseks puhkusetoetuste näol tehti, polnud riigipoolsed kärped veel teada. "Seadus võimaldab maksta 13. palka ja see on riigiasutustes väga levinud. Seda tehakse mitmete mudelite järgi, kas siis puhkusetoetusena või makstakse lisatasusid või preemiaid kogu aasta vältel," selgitas ta.