Väikemehega juhtunut uuriva politsei vaneminspektori Artur Kase sõnade järgi istusid 12. septembril Niidupargi ja Tammiste tee ristmikust 20 meetri kaugusel teepervel neli-viis Niidupargi gümnaasiumi poissi. Ülekäigurada on 65 meetri kaugusel. Korraga hüüdis keegi poistest valju häälega: ” Nüüd jookseme!”

Parajasti lähenesid autod mõlemalt poolt: suusavabriku kandist buss ja uue silla poolt veoauto. Poisid jõudsid bussi eest läbi joosta ja jäid siis seisma, Mihkel sööstis aga edasi ja üritas ka veoauto eest läbi jõuda.

“Mihkel põrkas vastu veoautot, mis temast üle sõitis. Õnneks Mihkel rataste alla ei sattunud, tema põhilised vigastused tekitas löök kokkupõrkes autoga,” rääkis Kase.

Pärnu Niidupargi gümnaasiumi esimese klassi juhataja Anu Krinali ütlust mööda nägi pool klassi Mihkli õnnetust pealt. Temaga üritasid üle tee joosta kolmanda klassi poisid. “Olin sellise mängu ohtlikkusest tunnis rääkinud ja lapsi hoiatanud,” kõneles klassijuhataja. “Et nad niisugust mängu mängivad, seda kuulsin lastelt endilt.”

Krinali ütlust mööda on selline teguviis poiste arvates ilmselt kangelastegu: kas jõuan üle tee või ei jõua. Kes ei jõua, see võib olla surmalaps, millele lapsed ei mõtle.

Pärnu tänavail üritavad sellist jooksu teistegi koolide õpilased, neil on seni vedanud. Mihkli ema Marianne ütles, et poeg sai reedel Tallinna lastehaiglast välja ja on nüüd kodusel hooldusel. Tal tuleb kolm nädalat lamada, kips võetakse ära kuuendal nädalal.

Niidupargi gümnaasiumi direktor Ilme Ree tõdes, et ega bussipeatusedki kooli lähedal turvalised ole, asudes liiga tee ääres. Iga päev sõidab siit koolist koju 600 last. Mingi platvormgi peaks peatuse ees olema, kust ka suured veokid pidevalt mööda sõidavad, märkis Ree.

Pärnu teedevalitsuse liiklusohutuse peaspetsialisti Jaak Saardi hinnangul on õnnetusi lastega tänavu olnud kuus: kaks Pärnu linnas ja neli maakonnas.

“Enamiku neist on põhjustanud laste ettevaatamatu sõit peateele jalgratta või mopeediga,” ütles Saard.