Peaminister Kaja Kallasele ning kultuuriminister Anneli Otile saadetud kirjas avaldasid UKM-i nõukogu liikmed muret muuseumite sulgemise otsuse pärast. Kirja autorite hinnangul oleks viirusega võitlemiseks hoopis etem viis maskide kandmise kohustuslikuks muutmine ning seda kinnitavat ka teiste riikide näited.

Kirjas selgitasid nõukogu liikmed: "Näituseasutused pole kinod ega teatrid, kus etendusi pole mõtet anda väga väikestele inimgruppidele. Samuti pole muuseumid sarnased kohvikutele või restoranidele, kus tuleb olla söömiseks-joomiseks ilma maskideta."

"Jättes inimestele võimalus mälu- ja kunstiasutustest läbi jalutada, jättes neile alles kontaktid meie kultuuripärandi ja tänaste kunstimeistrite loominguga, aitaks Teie otsus ühiskonnal paremini vastu seista kurjale haigusele ja piirangutest tingitud vaimse tervise muredele," lisasid nõukogu liikmed.

Võimaliku lahendusena toodi esile, et muuseumide ja näitusepaikade külastamiseks võiks sisse seada eelregistreerimise ning inimesi võiks näitusesaali lasta vaid paarikaupa.

Näiteks külastas laupäeval UKM-i seitsme tunni jooksul 150 inimest, kes muuseumi esindajate sõnul kandsid kõik maske ega kogunenud rühmadesse. Nõukogu avaldas veendumust, et ka teised muuseumid saaksid külaliste hajutatud vastuvõtmisega hästi hakkama.

Ministritele saadetud kirja allkirjastasid UKM-i nõukogu esimees Eleka Rugam-Rebane, nõukogu liikmed Jaan Elken ja Mark Soosaar ning UKM-i juhatuse liige Marie Virta.

Valitsus kehtestas reedel uued piirangud, mille järgi ei ole 3.–28. märtsini lubatud viibida ja liikuda meelelahutusteenuse osutamise kohtades, näiteks kasiinos, ööklubis, keegli- või piljardisaalis või laste mängutoas, ning muuseumides ja näituseasutustes.

Välitingimustes on meelelahutus, jumalateenistused, üritused ja koosolekud, samuti muuseumide ja näituste külastamine lubatud kuni kümne inimesega rühmas. Seejuures tuleb tagada, et üks rühm ei puutuks kokku teiste rühmadega. Ajavahemikus kella 21–06 ei tohi üritusi korraldada.